Γιάννης Α. Βοσκός

Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Εμπορίας, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

 

Ο κος Γιάννης Α. Βοσκός είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1994.
Είναι Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Εμπορίας στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. από το 2014, και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΟ ΑΒΕΕ η οποία εμπορεύεται πετρελαιοειδή προϊόντα υπό τα σήματα ΕΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι δικαιούχος του σήματος ΒΡ για καύσιμα εδάφους στην Ελλάδα.
Eίναι αναπληρωτής συντονιστής της Επιτροπής Νομικών του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ).
Υπήρξε επί πολλά έτη Νομικός Σύμβουλος των SAP Hellas A.E., SAP Cyprus LTD, SAP BULGARIA EOOD καθώς και της SAP MIDDLE EAST & NORTH AFRICA (LLC). Παράλληλα ανέλαβε υπευθυνότητες ως SOX Coordinator, Risk and Compliance Manager και Trademark Officer.
Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Κωνσταντίνου, ο οποίος διαθέτει και διαχειρίζεται εμπορικά κέντρα, χώρους Logistics και εμπορικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια (Athens Metro Mall, κ.λπ.), τη Λατινική και Κεντρική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες και παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην Κίνα και άλλες Ασιατικές χώρες.
Στο δικηγορικό γραφείο το οποίο διατηρούσε μέχρι το 2014 χειρίστηκε επί μακρόν υποθέσεις της ΤΡΑΠΕZAΣ ΚΥΠΡΟΥ και πληθώρας Εμπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992 και Μεταπτυχιακό Τίτλο LLM στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Hull (Ηνωμένο Βασίλειο) όπου σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη το 1993. Η μεταπτυχιακή διατριβή του αφορούσε στη «Βιομηχανική Καινοτομία και την Πολιτική του Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δίδαξε Διεθνές Δίκαιο Επιχειρήσεων στα αγγλόφωνα τμήματα του Κολλεγίου Athens Business School (BCA) και Εθνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο τηλεπικοινωνιών στις Σχολές Στελεχών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).